Kennel Kainhov

Hovawart kasvatusta Kennel Kainhov nimellä vuodesta 1992.

>Pentueet

>KoiraNet-jalostustietojärjestelmä


hyv_joulua_.jpg

------------------------------------------------------------------------------

Lollolle ja Lukalle syntyi 28.3. sunnuntaina 10 pentua! Kolme urosta (2 merkkaria ja 1 kulta), ja seitsemän narttua (4 merkkaria ja 3 mustaa). Synnytys sujui hyvin ja nopeasti, pennut ovat hyvin tasaisia painoiltaan, eikä valkoisia karvoja, napatyriä eikä kannuksia löytynyt yhdestäkään! 

urospentu2.jpgLollopentu.jpgurospentu1.jpg

 

     

    

 

 

 

 

(Koiran nimeä klikkaamalla pääset kyseisen koiran tietoihin jalostustietojärjestelmään.)

> e. Kainhov Lorelei 1 2 3                        > i. Tailfeather's Avocado  1 2 3           

  (klikkaa kuvia isommaksi)     

K._Lorelei_iso.jpg1._tailfeathers_avocado2.jpg

 i.i. Hoffiloves Firefly

Hoffiloves_Fireflyn.jpgH._Fireflyn_paa.jpg

i.i. Hoffiloves Firefly "Zorro", on oman arvonsa tunteva energinen uros. Tällähetkellä hän tekee "portsarin hommia" omistajansa baarissa, ja on siinä kuulemma hyvä ja nauttii työstään kovin. Omistaja kuvaileekin Zorroa hyväksi ihmistuntijaksi, joka on ystävällinen ihmisille mutta ei mielistele, joka ei hämmenny mistään ja osaa rauhoittua. Kisakoiran ominaisuuksia Zorrosta olisi omistajan mukaan löytynyt paljon, mutta omistajan puolelta taas ei... Luonnetestistä pisteitä kertyi 194. Näyttelykehässä Zorro on pyörähtänyt neljä kertaa, saaden neljä erinomaista laatuarvostelua. Kohta 9 vuotta täyttävä Zorro on saanut elää elämänsä terveenä, lonkat on kuvattu tuloksella A/A ja etuosa 0/0. Zorrolla on kaksi aikaisempaa pentuetta, ja kaikki kuvatut pennut ovat olleet terveitä lonkiltaan ja etuosiltaan. Lisätietoa pentueista löydät Zorron nimen alta jalostustietojärjestelmästä.

- Viime vuoden astutuksessa Lollo jäi tyhjäksi Zorrosta. Zorro menehtyi valitettavasti samana vuonna, joten urokseen ihastuneina halusimme käyttää hänen poikaansa Tailfeather's Avocadoa "Lukaa".

 

i. Tailfeather's Avocado "Luka" on "selväpäinen", komea, musta uros. Luka muutti muutamaksi päiväksi Lollon luo asumaan, astutus ajan lähetessä. Luonteesta kertoo paljon, ettei mitään ongelmia ollut tässä vieraassa paikassa, missä oli paljon vieraita ihmisiä, koiria ja Lukalle uusia tuttavuuksia, hevosia. Vieraasta paikasta ja juoksuisesta nartusta huolimatta, Luka osasi rauhoittua sisällä paikalleen, ilman vinkumista ja vikinöitä. Luka on avoin ja vastaanottaa vieraat ystävällisesti, mutta kiinnostus ei heitä kohtaan riitä pitkään, myös useimpien vieraiden koirien kanssa tämä reilu 4 -vuotias uros tulee hyvin toimeen. Omistajan mukaan Luka on hyvä vahti, jolta löytyy suojeluominaisuutta, tämä on tullut koettua ihan arkielämässä. Perheen kesken he kuvaavat Lukaa leikkisäksi, lempeäksi ja hellyydenkipeäksi. Pallon kanssa Luka jaksaisi kuulemma leikkiä vaikka kuinka pitkään, ja on pallon ja ahneuden avulla nopea ja halukas oppimaan. Eläinlääkärin rahapussia ei ole kartutettu tämän koiran kanssa kuin rokotuksilla käydessä. Lonkat B/B ja etuosa 0/0.

 

e. Kainhov Lorelei "Lollo", ensimmäisenä sana mikä Lollosta tulee mieleen on sana positiivinen, jota hän todella on. Hän on erittäin ystävällinen, niin aikuisille kuin lapsille. Lollon asiallinen ja fiksu käyttäytyminen onkin tallialueella ensiluokkaisen tärkeää, kun pihassa liikkuu hevosia, vieraita koiria sekä eri-ikäisiä ihmisiä. Vieraat tulijat ilmoitetaan tottakai vahtikoiran tyyliin haukkumalla, eikä leikkisyyttä ja aktiivisuutta myöskään tältä tytöltä puutu. Lollo on käynyt näyttelykehässä 6 kertaa ja saanut erinomaisen laatuarvostelun kolmesti. Parhain saavutus on ollut PN1, VSP, SERT. Neljä vuotias Lollo on ollut terve, lonkat on kuvattu tuloksin B/B ja etuosa 0/0. Myös kilpirauhastestissä todettu terveeksi -09.

 

Pennut syntyvät ja kasvavat kotioloissa perheen keskellä, joten ne tottuvat alusta asti normaalielämän ääniin ja toimiin. Perheen lapset ja lapsenlapset, koirat ja kissat antavat oman osansa kasvatuksessa. Ja kun ikää tulee pääsevät pennut ulkoilemaan, kuulemaan ja näkemään myös hevostallin toimintaa.